Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU

Divin Migdal XO – 10 ani

lei104,00

Învechit: 10 ani

Clasa: XO

Cramă: Cojușna (Rep. Moldova)

Alcool: 40%

Descriere

Divin Migdal XO – 10 ani este un divin nobil, obținut prin dubla distilare a vinului alb, cu vîrsta medie de maturare 10 ani. Este apreciat de către admiratori prin gustul său armonios şi buchetul complex cu nuanţe de răşină şi enantice.

Migdal xo 7 si 10 ani diploma DB&SB Autumn Blind Tasting 2020 aur

 

Calitatea sa a fost răsplătită cu medalia de aur la concursul AUTUMN TASTING 2020 din Marea Britanie.

Concursul internațional de băuturi “The Drinks Business & The Spirits Business” este un eveniment de prestigiu care premiază excelența în industria băuturilor alcoolice.

Acest concurs se concentrează pe evaluarea și recunoașterea celor mai bune băuturi alcoolice, inclusiv vinuri, whisky, gin, rom, vodcă, și alte categorii, din întreaga lume. Jurații includ experți de top din industrie, care evaluează băuturile în funcție de calitate, gust și caracteristici specifice.

 

Buchetul este fin și complex cu nuanțe ușoare de flori și vanilie în combinație cu gustul moale, plin, catifelat și culoarea auriu chihlimbărie.
Gustul de miere și deserturi orientale pare să alinte simțurile fără sfîrșit și te invită să oprești timpul în loc pentru a-i savura finețea.
Aceste băuturi fine au la bază următoarele soiuri: Bianca, Aligoté, Feteasca Albă.

Divinurile sunt de obicei servite la desert si se asociază foarte bine cu branzeturi fine, ciocolata si cafea.

Divin Migdal XO – 10 ani este obținut prin metoda Alambic Charentais Technology.

Aceasta este o tehnică specifică de distilare a băuturilor spirtoase, folosită în mod tradițional în producția de cognac și armagnac în Franța. Acest tip de alambic poartă numele de regiunea Carente din Franța, unde a fost dezvoltat și folosit inițial.

Principala caracteristică a tehnologiei Alambic Charentais este designul distilatorului. Acesta care constă din două cazane interconectate, numite alembicuri. Ambele cazane sunt încălzite prin arderea lemnului într-o cameră specială. Vaporii rezultați din fermentația vinului urcă în partea superioară a primului alambic și se condensează în vapori. Acești vapori ajung în al doilea alambic și sunt distilați din nou. Acest lucru permite separarea conținutului alcoolic în diverse fracții, în funcție de punctul de fierbere al diferitelor componente.

Datorită designului său, Alambic Charentais permite o distilare lentă și controlată. Astfe se obține o băutură spirtoasă cu arome și caracteristici complexe și fine. Această tehnică de distilare este apreciată în special în producția de cognac și armagnac, unde se pune accent pe calitatea și profunzimea aromelor.

Distilarea în alambicurile Carentais este un proces artizanal și tradițional care necesită pricepere, experiență. Acest tip de distilare este asociat cu producția de băuturi spirtoase premium.

Divinurile moldovenești au început să fie apreciate în toată lumea. Republica Moldova are peste 140.000 de hecatare cultivate cu viță de vie. Divin Migdal XO de 10 ani vine din regiunea viticolă Codru. Zona Codru se află în centrul Moldovei.

 

Crama Cojușna este printre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova. În prezent, crama are în proprietate mai mult de 240 ha de vie, de soiuri europene și moldovenești. Chateau Cojușna este specializat pe vinuri liniștite și este prezent în peste 25 de țări.

 

Asocieri: deserturi variate, brânzeturi nobile.

Informații suplimentare

Crama

Chateau Cojușna (Rep. Moldova)

Cantitate

0,50 L

Alcool

40%

Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei