Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU

Divin Chateau Cojusna XO 10 Ani

lei98,00

Învechit: 10 ani

Clasa: XO

Cramă: Cojușna (Rep. Moldova)

Alcool: 40%

Descriere

Divin Chateau Cojusna XO 10 Ani  este un divin nobil, obținut prin tehnologia Alambic Charentais.

Distilatele pentru acest divin au vârsta de maturare minim 10 ani. Acestea au fost dublu distilate în alambicuri speciale. Astfel a fost obținut acest divin cu o culoare auriu-chihlimbarie, gust moale, extractiv. aromă fină cu nuanțe de flori și de rășină.

 

Divinurile sunt de obicei servite la desert și se asociază foarte bine cu brânzeturi fine, ciocolată si cafea.

Divin Chateau Cojusna XO 10 Ani este obținut prin metoda Alambic Charentais Technology.

Aceasta este o tehnică specifică de distilare a băuturilor spirtoase, folosită în mod tradițional în producția de cognac și armagnac în Franța. Acest tip de alambic poartă numele de regiunea Carente din Franța, unde a fost dezvoltat și folosit inițial.

Principala caracteristică a tehnologiei Alambic Charentais este designul distilatorului. Acesta care constă din două cazane interconectate, numite alembicuri. Ambele cazane sunt încălzite prin arderea lemnului într-o cameră specială. Vaporii rezultați din fermentația vinului urcă în partea superioară a primului alambic și se condensează în vapori. Acești vapori ajung în al doilea alambic și sunt distilați din nou. Acest lucru permite separarea conținutului alcoolic în diverse fracții, în funcție de punctul de fierbere al diferitelor componente.

Datorită designului său, Alambic Charentais permite o distilare lentă și controlată. Astfe se obține o băutură spirtoasă cu arome și caracteristici complexe și fine. Această tehnică de distilare este apreciată în special în producția de cognac și armagnac, unde se pune accent pe calitatea și profunzimea aromelor.

Distilarea în alambicurile Carentais este un proces artizanal și tradițional care necesită pricepere, experiență. Acest tip de distilare este asociat cu producția de băuturi spirtoase premium.

Divinurile moldovenești au început să fie apreciate în toată lumea. Republica Moldova are peste 140.000 de hectare cultivate cu viță de vie. Divinurile Chateau Cojusna sunt produse în regiunea viticolă Codru, zonă care se află în centrul Moldovei.

 

Crama Cojușna este printre cei mai mari producători de vin din Republica Moldova. În prezent, crama are în proprietate mai mult de 240 ha de vie, de soiuri europene și moldovenești. Chateau Cojușna este specializat pe vinuri liniștite și este prezent în peste 25 de țări.

Chateau Cojusna Republica Moldova Vinoteca Romaneasca

Asocieri: deserturi variate, brânzeturi nobile.

Informații suplimentare

Crama

Chateau Cojușna (Rep. Moldova)

Cantitate

0,50 L

Alcool

40%

Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei