Muffins cu fulgi de ciocolată
Se spune că desertul este cel mai așteptat moment al mesei. Niște muffins cu fulgi de ciocolată pot fi un desert perfect de weekend.
Un vin bun, un vin dulce sau demidulce poate înlocui sau completa cu succes orice desert.
Busuioaca de Bohotin din 2009 este un vin românesc demidulce. Are o mare complexitate de gusturi și arome. Culoarea, parfumul, gustul vorbesc de la sine. Să nu uităm că se spune că există mai multă filosofie într-o sticlă de vin decât în toate cărțile. Despre muffins nu mai povestesc, toată lumea iubește ciocolata, nu-i așa?!
Unii le spun muffins, alții brioșe. Cert este că muffins sunt un desert ideal pentru orice ocazie.
Cum faci repede muffins cu fulgi de ciocolată?
Pentru 12 bucăți avem nevoie de câteva ingrediente simple. Rețeta este facilă! Cu siguranță te vei relaxa când le vei face.
Ai nevoie de:
- 3 ouă;
- 100 g zahăr;
- 130 ml ulei;
- 250 g făină;
- 40 g cacao;
- 1/2 plic praf de copt;
- 80 ml lapte;
- 1 linguriță extract natural de vanilie;
- 100 g fulgi de ciocolată.
Amestecăm într-un bol zahărul, făina, cacao, praful de copt și jumătate din cantitatea de ciocolată.
Ouăle, uleiul, laptele și extractul de vanilie le amestecăm separat, în alt bol.
Omogenizăm cele două compoziții și suntem gata.
Cu o lingură punem compoziția în forme de muffins. Umplem forma cam trei sferturi. Deasupra presărăm restul de fulgi. Se poate folosi și de ciocolată albă, fi creativi!
Coacem la 180 de grade circa 20 – 25 de minute în cuptorul preîncalzit.
Se servesc alături de un pahar de Busuioacă de Bohotin bine-răcită, cu picioarele în iarba verde.
Muzica perfectă este cântecul păsărelelor și foșnetul frunzelor.
Acum știți cum se face acest desert, vinul îl găsim la Vinoteca Românească, vă urez poftă bună și spor la gătit!
Autor text, video: Janina Dragomir – Instagram @janidragomir
Post a Comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.