Porc cu mămăligă și ierburi de Provence
O tradiție sau o noutate ?
Din dragoste pentru trecut și pentru tradițiile atât de frumoase ale țării noastre am dorit să aducem ceva nou unor preparate moștenite din strămoși, adaptate zilelor noastre, porc cu mămăligă și ierburi de Provence.
Un vin vechi cu care am reușit să creăm o poveste nouă. Deși acum i se dă o notă rafinată, rămâne un vin de tradiție care completează mămăliga cu parmezan și ierburi de Provence, carnea de porc cu dafin și cimbru, cu gust ușor acid și dulce.
O bucată de carne aromată cu ceapă caramelizată, usturoi, o lingură de mămăligă cu ierburile aromate ale Franței, o gură din licoare parfumată cu tradiție îți va îmbăta simțurile, te va trimite în trecut și te va menține în prezent contopind arome, amintiri și savoare.
Ingredinente:
– 500 g carne de porc cu puțină grăsime
– 1 lingură ulei de masline extravirgin
– 1 ceapă albă mică tăiată julien
– 4 caței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului
– 100 ml Busuioacă de Bohotin
– 2 foi de dafin mari/ 3-4 mici
– sare și piper
– 1 linguriță de muștar Dijon
– 1 linguriță de miere
– 100 ml apă
– 30 g unt
– 600 ml apă
– ierburi de Provence
– 10 linguri – 110 g malai + 1 lingură în plus
– 2 linguri de parmezan ras
Carnea
Tăiem carnea în bucăți de aprox. 4-5cm, cuburi.
Punem carnea la prăjit în 1 lingură de ulei , iar când a început să se prăjească o scoatem pe un prosop de hârtie. În uleiul rămas în tigaie călim usutroiul și ceapa 3-4 min, la foc mediu, până se înmoaie ceapă. Punem muștarul, 1 linguriță de miere, vinul, apa și foile de dafin, amestecăm bine și apoi adăugăm carnea și untul. Lăsăm cu capac la foc mediu 5-6 min si fără capac, la foc mic încă 10 min. Verificăm carnea cu furculița, dacă este moale, stingem focul, punem capacul și după 2-3 min putem servi.
Mămăliga cu ierburi aromatice
Am pus apa cu 1 lingură de mălai și sare la fiert. Când a început să fiarbă, adăugăm tot mălaiul în ploaie și amestecăm rapid cu țelul. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 5 min. Adăugăm ierburi de Provence și 2 linguri de parmezan ras, amestecăm si lăsăm încă 5 min cu capac, apoi mămăliga este gata.
Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți-mă pe Instagram @dianafooddish
Autor text, foto:DIANA DOBRE
Post a Comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.