Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU
Porc cu mamaliga si ierburi de Provence

Porc cu mămăligă și ierburi de Provence

O tradiție sau o noutate ?

Din dragoste pentru trecut și pentru tradițiile atât de frumoase ale țării noastre am dorit să aducem ceva nou unor preparate moștenite din strămoși, adaptate zilelor noastre, porc cu mămăligă și ierburi de Provence.

Un vin vechi  cu care am reușit să creăm o poveste nouă. Deși acum i se dă o notă rafinată, rămâne un vin  de tradiție care completează mămăliga cu parmezan și ierburi de Provence, carnea de porc cu dafin și cimbru, cu gust ușor acid și dulce.

O bucată de carne aromată cu ceapă caramelizată, usturoi, o lingură de mămăligă  cu ierburile aromate ale Franței, o gură din licoare parfumată cu tradiție îți va îmbăta simțurile, te va trimite în trecut și te va menține în prezent contopind arome, amintiri și savoare.

Busuioaca de BohotinIngredinente:

– 500 g carne de porc cu  puțină grăsime

– 1 lingură ulei  de masline extravirgin

– 1 ceapă albă mică tăiată julien

– 4 caței de usturoi zdrobiți cu lama cuțitului

– 100 ml  Busuioacă de Bohotin

– 2 foi de dafin  mari/ 3-4 mici

– sare și piper

– 1 linguriță   de muștar Dijon

– 1 linguriță de miere

– 100 ml apă

– 30 g unt

– 600 ml apă

–  ierburi  de Provence

– 10 linguri – 110 g malai  + 1 lingură în plus

– 2 linguri de parmezan ras

 

Carnea

Tăiem carnea în bucăți de aprox. 4-5cm, cuburi.

Punem carnea  la prăjit în 1 lingură de ulei , iar când a început să se prăjească o scoatem pe un prosop de hârtie. În uleiul rămas în tigaie  călim  usutroiul și ceapa 3-4 min, la foc mediu, până se înmoaie ceapă. Punem muștarul, 1 linguriță de miere,  vinul, apa  și foile de dafin, amestecăm bine și apoi adăugăm carnea și  untul. Lăsăm cu capac la foc mediu 5-6 min si  fără capac, la foc mic  încă 10 min. Verificăm carnea cu furculița, dacă este moale, stingem focul, punem capacul și după 2-3 min putem servi.

 

 Mămăliga cu ierburi aromatice

Am pus apa cu 1 lingură de mălai și sare la fiert. Când a început să fiarbă, adăugăm tot mălaiul în ploaie și amestecăm rapid cu țelul. Punem capacul și lăsăm să fiarbă 5 min. Adăugăm ierburi de Provence și 2 linguri de parmezan ras, amestecăm si lăsăm  încă 5 min cu capac, apoi mămăliga este gata.

 

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți-mă pe Instagram @dianafooddish 🙂

Autor text, foto:DIANA DOBRE

Post a Comment
Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei