Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU
pui cu sos si legume

Pui cu sos și legume

Totul a pornit de la Chardonnay și Sauvignon Blanc. Cu siguranță îți este cunoscută sintagma “vinul alb merge cu pui!”. Lucru foarte adevăvat și delicios dacă pui un Sauvignon Blanc lângă un pui cu sos și legume.

Chardonnay și Sauvignon Blanc sunt vinuri versatile, cu gust parfumat de flori care dau savoare preparatelor și încântă papilele gustative. 

Aceste două vinuri induc o stare de bine. Pe deasuprea sunt în perfectă armonie cu puiul. Dacă adăgăm un mix de legume colorate și un sos totul devine perfect. Vinul alb completează acest preparat atât din perspectiva gustului, cât și a cromaticii. Imaginea plină de culoare și savoarea ne cuceresc din prima.

 De ce avem nevoie pentru a pregăti pui cu sos și legume?

Rețeta este simplă și nu ne trebuie foarte multe ingrediente. Cele de mai jos sunt cele pe care le-am folosit eu:

        500 g pulpe de pui cu piele și os;

pui cu sos si legume

        20 de bucăți de varza de Bruxelles;

        3 morcovi mov;

        8 ciuperci brune, mici;

        4 căței de usturoi zdrobiți;

        1 ceapă roșie tăiată julien;

        2-3 linguri  ulei de măsline extravirgin;

        200 ml lapte;

        1lingură de făină;

        2 linguri suc de lămâie;

        100 ml vin alb;

        100 ml apă;

        50 g unt;

        sare și piper;

        pătrunjel verde.

 

 

Cum pregătim carnea?

Prăjim pulpele într-o lingură de ulei. Prima dată pe partea cu piele 7-8 min, până pielea devine crocantă și aurie. Apoi repetăm și pe partea cealaltă pentru 4-5 min . Scoatem pulpele, după ce s-au prăjit, pe un prosop de hârtie.

 

Acum urmează partea cea mai interesantă: pregătirea sosului. Dacă nu vrei să arzi ceapa, ar fi bine să pregătești amestecul pentru sos înainte. Intr-un bol încăpător punem: laptele, apa, făina, usturoiul, sucul de lămâie și muștarul. Să nu uiți de sare și piper.
Călim ceapa, nu mai mult de 2-3 minute. Apoi adăugăm amestecul peste ceapă și lăsăm totul să fiarbă încă puțin.
Completăm sosul cu vin și mai lăsăm 4-5 minute să fiarbă. Punem și pulpelede pui astfel încât partea cu osul să stea în sos. Lăsăm pulpele la foc mic timp de 7-8 min.

 

chardonay 1993
Ce facem cu legumele?

Pe scurt le călim, dar hai să vedem cum. Curățăm ciupercile, le înlăturăm doar partea murdară a piciorului și le tăiem în jumătate.  După ce am spălat varza și i-am tăiat cotoarele îi înlăturăm foile uscate. Curățăm morcovii și îi tăiem în jumătate, pe lung.

Călim morcovii 7-8 min, cu sare și piper într-o linguriță de unt și puțin ulei de măsline.

Varza o călim într-o lingură de ulei de măsline și 15 g de unt cu sare și piper timp de 5 min. Daca nu vrei să se ardă varza mișcă des din tigaie. Ciupercile de asemenea le călim în unt.

 

Masa este gata, vinul este rece și nu rămâne decât să îți urez ”Poftă bună!”. 

 

Dacă ți-a plăcut rețeta mea îți ofer codul DIANA10 care îți reduce prețul oricărui vin alb cu 10%. Codul este valabil până la Dragobete (24 Februarie inclusiv).

 

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți-mă pe Instagram @dianaaa.dobre 🙂

Autor text, foto:DIANA DOBRE

Post a Comment
Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei