Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU
Merlot 1999 Dealu Mare

Merlot, un vin îndrăgit la nivel mondial

Când vorbim despre vinurile roșii, la nivel mondial avem doi giganți, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vinul Merlot este unul dintre cele mai căutate vinuri la nivel global. Soi nobil, Merlot-ul este al doilea cel mai plantat din lume după Cabernet Sauvignon.

Chiar dacă este pe locul 2 în lume, Merlot este cel mai popular soi din Franța. Acest soi acoperă cea mai mare parte din suprafața viilor din Hexagon.

Vie merlot

Poate că te-ai întrebat ce înseamnă Merlot?! Ei bine, cuvântul merlot provine din limba franceză și înseamnă “mierlă mică”.

Soiul vine din partea sud-vestică a Franței, mai exact zona Bordeaux. Are o productivitate mai bună la hectar decât principalul său competitor, Cabernet Sauvignon. De asemenea acest soi este unul dintre cele mai cupajate soiuri, fiind foarte des combinat cu Cabernet Sauvignon sau Cabernet Franc. Totodată rezistența la temperaturi scăzute l-a ajutat să se adapteze peste tot în lume. 

Un alt avantaj al Merlotului este faptul că strugurii din acest soi se coc mult mai repede. De fapt se coc așa de repede încât viticultorii sunt foarte atenți în perioada recoltării. Producătorii trebuie să aibă grijă ca strugurii să nu se răscoacă, lucru ce ar compromite vinul.

Cel mai renumit Merlot

Dacă întrebăm un pasionat de vinuri ce știe despre Merlot cu siguranță ne va răspunde Petrus. Château Pétrus este una dintre cele mai faimoase și exclusiviste podgorii din lume. Vinurile lor, care din 2010 sunt doar Merlot, ajung să se vândă și cu $5000 sticla.

 

merlot pahar

Dacă ești la prima încercare în materie de vin roșu, trebuie să știi faptul că Merlot-ul este supranumit și Roșul doamnelor. Foarte popular printre producători, în România se cultivă mai ales în regiunile din Oltenia, Muntenia dar și în Sudul Moldovei. La noi în țară, regiunea Dealu Mare este renumită pentru calitatea vinurilor roșii, iar Melotul nu face excepție.

Putem spune faptul că acest soi de vin este pentru o categorie de pretențioși. Totodată foarte prietenos cu toți cei care îl încearcă.

Vedeta noastră este un Merlot sec din 1999 de Dealu Mare. Este un vin perfect pentru a fi savurat alături de o friptură de vită sau paste Bolognese. Se poate asocia foarte bine și cu pizza, lasagna, miel sau chiar vânat.

Este bine de reținut faptul că înainte de a fi consumat se recomandă aerisirea timp de 40 de minute. Pe când temperatura optimă pentru servire este între 16 și 18 grade.

Nu greșim dacă spunem că Merlot este un vin ce merită respectat și savurat. Așa că dacă te-am convins, te așteptăm să încerci Merlot-ul nostru, pe care îl găsești aici.

 

 

 

 

 

 

P.s.: Pentru iubitorii de vin am pregătit o surpriză. Aplică până pe 16 Februarie codul MERLOT10 și vei primi 10% reducere la oricare sticlă din acest soi.

 

 

Sursa: Mădălina Spînu – Instagram – collect_postcards (foto&text)

Post a Comment
Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei