
Creveți cu usturoi îmbătați cu Chardonnay
Poate pare pretențios să propunem o rețetă de creveți cu usturoi îmbătați cu Chardonnay. Fructele de mare lângă un vin nobil din care se face șampania vă dă impresia că suntem la un restaurant cu pretenții. Ei bine, nu e deloc așa.
Vă propun o rețetă foarte ușor de preparat acasă. Găsim fructe de mare în toate marile magazine, iar un vin bun se livrează la ușă în zilele noastre.
Pentru mine, o rețetă de succes trebuie să aibă puține ingrediente. Cam atâtea cât să le pot reține de la calculator până la frigider. 🙂
Le scriu, în ordine, aliniate ca la școală:
– 400 g creveți decorticați și decongelați;
– 4 căței de usturoi zdrobiți;
– 1 ceapă roșie mică, tăiată julien;
– 3 linguri ulei de măsline;
– 50 g unt;
– 50 ml suc de lămâie;
– 40 ml vin Chardonnay.
Mi-am pus șorțul, am luat o tigaie și am dat play!
Am încălzit uleiul de măsline în care am caramelizat puțin ceapa (3-4 minute, nu mai mult). Am dat focul la minim și am adăugat usturoiul pe care l-am lăsat foarte puțin (cam 1 minut). Am stropit toată opera cu vin și am amestecat ușor.
Am adăugat și sucul de lămăie alături de unt și le-am mai lăsat 2-3 min. Am pus și creveții în tigaie cu puțină verdeață (cimbru și pătrunjel). Le-am lăsat la foc încă vreo 5 minute până s-au micșorat creveții.
Dacă recapitulăm, creveți cu usturoi îmbătați cu Chardonnay este o rețetă “cu pretenții” gata în maxim 15 minute. Lângă un vin alb bine răcit (recomandarea mea este Chardonay sau Sauvignon Blanc) chiar că ne simțim ca în vacanță, de ce nu?!
Noi am servit cu pâine toast, a fost un deliciu!
Pont: merg bine și cu spaghete 😉
Vă urez poftă bună!
Vreau să vă dau puțin curaj să încercați rețeta. Vă ofer un cod de REDUCERE pe care îl puteți folosi pentru a cumpăra vinul preferat. Folosiți codul DIANA10 până pe 08 februarie si veți primi 10% reducere.
Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți-mă pe Instagram @dianaaa.dobre 🙂
Autor text, foto :DIANA DOBRE
Post a Comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.