Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU
Cum servim un vin vechi

Cum servim un vin vechi?

       Cum servim un vin vechi? Poate părea o întrebare foarte dificilă. În cele ce urmează doresc să-ți ofer un mic ghid de servire. Servirea unui vin vechi necesită puțină atenție și respect pentru a obține maximul de gust și a lăsa toate aromele să se dezvăluie. 

       Nu este nimic complicat în a deschide o sticlă de vin. Ar fi păcat să nu ținem cont de câteva detalii care vor face dintr-un simplu pahar de vin, un star.

       Este recomandat să așezăm sticla de vin vechi în poziție verticală cu o zi – două înainte de a fi desfăcută. Acest lucru face ca sedimentele să se depună pe fundul sticlei. 

       Înainte de a fi scos dopul, după ce am eliminat capișonul, este important să curățăm bine, cu un servețel gura sticlei de praf sau urme de mucegai care s-au acumulat în decursul anilor. 

Vin de vinoteca

       Un tirbușon mai lung este o alegere potrivită, pentru a controla cât mai bine dopul în momentul scoaterii lui. 

       Având în vedere vechimea dopului și că a stat îmbibat complet cu lichid acesta se poate rupe. Este un lucru destul de frecvent întâlnit. 

       Pont: dacă acest lucru se întâmplă, putem strecura vinul și nimic nu se pierde :).

       După ce am extras dopul, vinul trebuie lăsat în sticlă cu gâtul descoperit minim 30-45 de minute. O astfel de aerare produce minuni. 

 

Alegerea paharului

pahare vin

       

       Este important să alegem paharul potrivit pentru vinul nostru. Ales corect, acesta va îmbogăți toate aromele licorii.

       Pentru vinul roșu trebuie să alegem un pahar cu bolul mare, semioval, cu gura deschisă. Aromele puternice ale vinurilor roșii au nevoie de aer pentru a se potența și împrăștia. 

       Vinul alb are nevoie de un pahar cu bolul mic si îngust care ajuta la păstrarea rece a vinului. De obicei, paharele pentru vinul alb au forma de U.

       Forma paharelor pentru vinurile rose este o combinaţie între cel pentru vinul roșu și cel alb. Deoarece vinurile rose trec printr-un proces de fermentație similar cu cel al vinurilor albe, poți folosi paharele de vin alb și pentru vinurile rose. Paharele speciale au cupa mai scurtă, ușor conică și, uneori, buza puțin evazată. Aceste caracteristici direcționează băutura către vârful limbii, unde papilele gustative sunt mai sensibile la dulce.

       

 

       Să revenim la întrebarea din titlu: cum servim un vin vechi? Pe scurt, recomand să scoți dopul cu atenție, să aerezi vinul și alegi paharul potrivit. Acum nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de vin alături de cei dragi.

 

 

Comments ( 2 )
Post a Comment
Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei