Ai peste 18 ani ?

Intrand pe acest site esti de acord cu Politica de Confidentialitate
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Lectus arcu bibendum at varius. Ut porttitor leo a diam. Penatibus et magnis dis. Ut enim ad minim veniam.
DA NU
Busuioaca de Bohotin

Despre Busuioaca de Bohotin din 2009

“Busuioaca de Bohotin – îi rostești numele și deja parcă intri într-o atmosferă de sărbătoare. Așa e și vinul, cu totul aparte, unic în asortimentul vinurilor din România.”

        Salvată în 2016 alături de un tezaur care constă în 300.000 de sticle care au fost scoase la licitație. Așa am ajuns astăzi să ne putem bucura de vinuri vintage românești. Busuioaca de Bohotin este un soi românesc din care obținem un vin cu un parfum inconfundabil de trandafir și busuioc.

 

 

        De data asta, vedem cum și-au lăsat amprenta cei 12 ani care au trecut peste el. Culoarea este fantastică, un rubiniu puternic, care deja ne face să-i intuim vârsta. Este departe de acel rose de Provence. Parfumul de trandafir se păstreză timid, încercând să se facă simțit prin mireasma puternică de căpșunată și de lemn vechi. Căpșunele nu trec neobservate nici în gust, ba chiar primele note sunt de dulceață de căpșune. Și note puternice de piersici coapte. Postgustul este scurt, ușor vegetal. Îmi place foarte mult textura, este fin, catifelat, vinul licoros tipic busuiacei mângâie palatul.

 

 

Salata creveti

 

         Vârsta l-a îndulcit, desigur, simțim asta după ce am deschis sticla. Însă, dacă îi dăm nițel timp să își tragă sufletul, dulceața se estompează într-un postgust ușor amărui de măcriș – poate caprifoiul de altă dată tipic soiului. Este un vin catifelat, licoros, plăcut, o gură de căpșune într-o Ianuarie înzăpezită, o busuioacă bătrână care mai are povești de spus.

 

 

 

Pere cu nuci pecan

 

        A mers de minune cu o salată caldă de creveți, cu sparanghel, pere cu nuci pecan și gorgonzola. Cred că merge bine cu orice fel de salate, pui la cuptor, brânzeturi.

 

 

 

        Dăcă sunteți curioși să o degustați, o găsiți aici.

 

Busuioaca de Bohotin 2009

 

 

 

Sursa: Instagram – alb_rosu_rose (text), Mădălina Spînu – Instagram – collect_postcards (foto)

Post a Comment
Vinoteca Romaneasca Urmareste-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Made with love by Cameleon Advertising

Vrei o sticlă de vin cadou?

Abonează-te la newsletter!

*valabil pentru o comandă de minim 75 lei!

Please wait...

Mulțumim!

Ți-am trimis un voucher pe mail, verifică și în spam.

Un strop de bine!

lei